czwartek, 18 grudnia 2014

Звіт з 3 аніматорської зустрічі

6 грудня в парафії св. Миколая відбулась зустріч аніматорів, пілотуючих та поєднуючих пар київського району. Зокрема були присутні: районний модератор ДЦ о. Лаврентій, районна пара Вадим і Тоня, половинка дієцезіальної пари Віка та інші активістиJ.
На початку ми приймали участь у святковій урочистій Месі, з нагоди храмового свята – спомину св. Миколая Єпископа Міри, потім гостинна парафія запросила усіх на агапе. Після смачного почастунку ми розпочали нашу зустріч.
Насамперед, відповідальні за організацію Всеукраїнського Дня Спільноти Руху Світло-Життя подякували усім за активну участь в його підготовці та проведенні. Також обговорили деякі недоліки, які мали місце, щоб врахувати це на майбутнє і не повторювати помилок.
Головною темою обговорення була організація Оази Дітей Божих (ОДБ) в нашому районі. Також говорили про ситуацію з Молодіжною Гілкою Руху Світло-Життя, яка наразі розвивається дещо хаотично і немає чіткої структури, як напр. Домашня Церква. Лунали різні думки з приводу піднятих тем, але в одному ми були спільні - як батьки, ми всі дуже переймаємось цією ситуацією та прагнемо щось робити, адже йдеться про християнське виховання наших дітей, про їхнє майбутнє.
Нижче наведу деякі конкретні тези, від яких можна буде відштовхуватись і йти далі у цьому питанні:

A. АНІМАТОРИ: Для проведення зустрічей протягом року (як це передбачає формація) з дітьми та молоддю потрібні аніматори, які б пройшли підготовку. Такі аніматори, в свою чергу, повинні мати зустрічі зі священиком і коригувати свої дії.
B. МАТЕРІАЛЬНА БАЗА: Багато формаційних матеріалів для Оази Дітей Божих є доступні (завдяки друзям з Львівської та Кам’янець-Подільської Дієцезії), але наразі тільки польською мовою. Для Молодіжної Оази є матеріали українською мовою, які надасть Вікторія Зігерт.
C. ПАРАФІЯ: є головним місцем розвитку Дитини Божої, Молоді, Спільноти, Дияконії.
D. РЕКОЛЕКЦІЙНІ ОАЗИ: На сімейних оазах діти, які перебувають разом з батьками, паралельно повинні мати оази Дітей Божих.


Озвучені пропозиції та рішення щодо ОДБ та інших питань:

1. Отець Лаврентій, спираючись на свій досвід душпастирства дітей, запропонував провести підготовку аніматорів для Оази Дітей Божих. Треба шукати кандидатів на аніматорів.
2. Поки немає аніматорів, отець Лаврентій готовий вести Оазу Дітей Божих.
3. До наступної аніматорської зустрічі всі кола ДЦ київського району мають провести обговорення (напр. на колах) існування у своїх парафіях Оази Дітей Божих (Молодіжної Оази) і з консолідованою позицією підійти до своїх настоятелів, щоб дізнатись їхню думку про це.
Обговорення у колах своєї парафії є обов’язковим, адже досвід показує, що охочих є багато, а відповідальних мало. Пам’ятаймо, що це ми несемо відповідальність за виховання наших дітей (а не настоятель, сестра чи хтось інший).
4. Дізнатись про Оазу Дорослих з Ворзеля – можливо є серед них педагоги і не тільки, які б після підготовки могли бути аніматорами для Оази Дітей Божих (Наталія Канюк).
5. Усі пілотуючі пари мають надати інформацію про свої пілотовані кола, висвітлювати всі проблеми нових кіл для їх якомога швидкого та оптимального вирішення (Володимир Перегуда).
6. Повідомити на колах: з усіма питаннями щодо логістики ДЦ – звертатись до Саші Большакової, напр. координація доїзду на реколекції.
7. Свідчити життям в парафії – щоб повставали нові кола. В рамках місцевої євангелізації роздавати буклети про Рух (які роздав о. Лаврентій), напр. після Служби Божої, за яку відповідає ДЦ, або на Свято Святого Сімейства (підчас св. Меси відновлення Таїнства Шлюбу) 28 грудня.
8. У грудні Організувати подружній діалог: лівий берег - Антон і Марта Штайгер, правий берег – Вадим і Тоня Носови.

9. Наступна аніматорська зустріч відбудеться 17 січня 2015 р. у Отців Паулінів у Броварах в Парафії Матері Божої Неустанної Допомоги. Докладна інформація на сайті. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz