czwartek, 27 listopada 2014

Pеколекції для жінок

З 21 по 23 листопада у Гвардійському відбулись реколекції для жінок на тему: «Жінка у важкі часи», у яких приймали участь близько 60 жінок (в т.ч. п’ятеро з київського району). 



Реколекції очолив настоятель парафії св. Войцеха у Гвардійському – отець Петро Глувка, допомагав отець Павло Росса та сестра Барбара. Професор психології Юрій Онишко презентував спеціальні конференції на досить актуальну тему «Забезпечення ефективної життєдіяльності в умовах стресу».



В п’ятницю, у чудовій атмосфері розкішного барокового храму ми переживали Богослужіння, слухали конференцію-проповідь отця Петра про біблейських жінок, переживали адорацію, віддавали Господу усі свої турботи, була можливість посповідатися або індивідуально поговорити зі священиком.



Субота була дуже насиченою, почалася з утрені, до обіду конференції, після обіду молебень у селі за жертви голодомору, знову конференція, потім Євхаристія, опісля вечері конференція, на кінець перегляд чудового фільму «Небеса реальні», або молитва в каплиці чи індивідуальні розмови.



 З конференцій пана Юрія ми пізнавали для чого Бог сотворив стрес і чим він по-суті є в усіх своїх вимірах, а також, щонайголовніше – як з ним собі зарадити. Дізнались, що «невідпрацьований» стрес є причиною психосоматичних хвороб. Також довідалися, що більшість практик (обов’язків) Домашньої Церкви є реальними ефективними психотерапевтичними заходами. Отримали величезний багаж психологічних порад по темі і не по темі, зокрема щодо культури спілкування у подружжі, про роль чоловіка та роль дружини у подружжі, про сфери відповідальності чоловіка та дружини (і про архіважливість виховання у дітей почуття відповідальності), та ін. Також дізнались про самих себе багато цікавого…



Узагальнюючи все, наведу наступні міркування:
1. Стрес є життєво необхідним елементом нашого існування, лишень треба навчитись ним управляти.
2. Рецепт на «важкі часи» від Юрія Онишка: «У мене немає проблем, у мене є пункти в щоденнику».
3. Чоловіки й справді «з Марса», а жінки «з Венери» - це треба прийняти, адже це Бог нас сотворив саме такими різними, а задум Божий є досконалий апріорі.
4. Згідно з цим Божим задумом, завданням дружини не є перебирання на себе функцій чоловіка, натомість - допомогти чоловікові бути (відчувати себе) чоловіком. А яка дружина не хоче бути поряд зі справжнім чоловіком? Якщо твій чоловік король – відповідно - ти королева!




Висловлюю подяку всім організаторам і учасникам за чудову атмосферу Божої оази!

Надія Серадзька-Петрик
парафія св. Миколая у м. Києві

>>> ФОТО <<<

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz